Volledig scherm
© ANP XTRA

'China dichtbij goedkeuring NXP-deal'

PEKING  - De Chinese autoriteiten staan op het punt om de overname van het Nederlandse chipconcern NXP Semiconductors door zijn Amerikaanse branchegenoot Qualcomm goed te keuren. 

Dat schreef The Wall Street Journal zaterdag. De zakenkrant baseerde zich daarbij op ingewijden.

Het onderzoek naar de deal was eerder stilgelegd vanwege de toegenomen handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Volgens ingewijden is er bij ambtenaren op aangedrongen enige haast te maken met de rapportage en ook met oplossingen te komen om lokale bedrijven te beschermen.

Chinese bedrijven hebben eerder al zorgen geuit over het samensmelten van de twee chipgrootmachten. De grootste overnamedeal uit de geschiedenis van Qualcomm, van meer dan 40 miljard dollar, werd meer dan een jaar geleden al aangekondigd en zou oorspronkelijk eind 2017 afgerond zijn.

Qualcomm heeft bij acht andere grote toezichthouders wereldwijd al goedkeuring gekregen voor de deal. Het Chinese akkoord wordt de komende dagen verwacht.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Imec in België is de proeftuin voor ASML en de wereldwijde chipindustrie
    PREMIUM

    Imec in België is de proeftuin voor ASML en de wereldwij­de chipindu­strie

    LEUVEN - De chipmachines van ASML gaan de hele wereld over, maar van ieder nieuwe model verhuist er één slechts 125 kilometer. Namelijk naar Imec in het Belgische Leuven. Komend jaar vertrekken weer een EUV machine en een immersie machine, gezamenlijke waarde meer dan 135 miljoen euro, van Veldhoven naar Leuven. „Natuurlijk krijgen we korting”, zegt Greg McIntyre van Imec. „We sluiten overeenkomsten met ASML, zoals we dat met vele leveranciers doen, over wat we aan elkaar leveren.”