Volledig scherm
PREMIUM
Silicium schijven met chips bij NXP. © Fotowerk

'China kan uit wraak overname van NXP in Eindhoven tegenhouden'

EINDHOVEN - Nadat chipmaker Qualcomm haar belager Broadcom met de hulp van president Trump van zich afgeschud had, zou de overname van NXP door Qualcomm snel rond moeten zijn. Maar de goedkeuring van de Chinese mededingingsautoriteiten laat opvallend lang op zich wachten. 

Een slecht teken, vindt analist Jos Versteeg van beleggingsbank Insinger Gilissen. „Het is goed mogelijk dat China de overname blokkeert. Dat land wil een impuls van zijn halfgeleiderindustrie en hoopte dat via de overname van Qualcomm door het Singaporese Broadcom te kunnen doen. Nu Trump dit heeft verboden sluit ik niet uit dat China uit wraak de overname van NXP door de Amerikanen tegen houdt.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.
 2. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.