BYD werd in 2018 door de Netherlands Foreign Investment Agency uitgeroepen tot een van de vijf belangrijkste Chinese investeerders in Nederland. Directeur Isbrand Ho van BYD Europe (vierde van rechts) nam de award in ontvangst tijdens een Nederlandse handelsmissie naar China onder leiding van premier Rutte.
Volledig scherm
PREMIUM
BYD werd in 2018 door de Netherlands Foreign Investment Agency uitgeroepen tot een van de vijf belangrijkste Chinese investeerders in Nederland. Directeur Isbrand Ho van BYD Europe (vierde van rechts) nam de award in ontvangst tijdens een Nederlandse handelsmissie naar China onder leiding van premier Rutte. © BYD

Chinese concurrent VDL moeilijk te weren van Europese markt

EINDHOVEN - De recordorder voor bussen voor BYD valt samen met een discussie over bescherming van Europese bedrijven tegen oneerlijke concurrentie uit China.

De Nederlandse regering legde onlangs  in Brussel een voorstel neer dat beoogt oneerlijke concurrentie uit onder meer China tegen te gaan. De Europese Commissie zou de mogelijkheid moeten krijgen om ‘marktverstorend’ gedrag door bijvoorbeeld een Chinees staatsbedrijf tegen te houden.