Volledig scherm
PREMIUM
BYD werd in 2018 door de Netherlands Foreign Investment Agency uitgeroepen tot een van de vijf belangrijkste Chinese investeerders in Nederland. Directeur Isbrand Ho van BYD Europe (vierde van rechts) nam de award in ontvangst tijdens een Nederlandse handelsmissie naar China onder leiding van premier Rutte. © BYD

Chinese concurrent VDL moeilijk te weren van Europese markt

EINDHOVEN - De recordorder voor bussen voor BYD valt samen met een discussie over bescherming van Europese bedrijven tegen oneerlijke concurrentie uit China.

De Nederlandse regering legde onlangs  in Brussel een voorstel neer dat beoogt oneerlijke concurrentie uit onder meer China tegen te gaan. De Europese Commissie zou de mogelijkheid moeten krijgen om ‘marktverstorend’ gedrag door bijvoorbeeld een Chinees staatsbedrijf tegen te houden.

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.