Volledig scherm
Pim Tuyls van Intrinsic ID (links) ondertekent de leningovereenkomst. © EIB

Chipbeveiliger Intrinsic ID uit Eindhoven krijgt lening 11 miljoen euro van Europa

EINDHOVEN - Met zijn beveiligingstechnologie voor chips bevindt Intrinsic ID zich in een ware groeimarkt. Met een Europese lening van 11 miljoen euro wil het uit Philips voortgekomen Eindhovense bedrijf verder groeien.

Topman Pim Tuyls van Intrinsic ID ondertekende vrijdag in Den Haag de leningovereenkomst. Het Eindhovense bedrijf krijgt het geld van de Europese Investeringsbank. De lening wordt gegarandeerd door het Europees Fonds voor strategische investeringen.

De lening van 11 miljoen euro wil het bedrijf gebruiken om zijn productengamma versneld uit te bouwen. Intrinsic ID is wereldmarktleider op zijn terrein van beveiliging van chips. Chipgiganten als Intel en NXP horen tot de klantenkring. Al meer dan 135 miljoen chips zijn van de oorspronkelijk door Philips ontwikkelde technologie voorzien. Ze zitten in chips voor bijvoorbeeld telefoons, tablets, betaalkaarten en communicatieapparatuur voor defensie.

Intrinsic ID groeide in de afgelopen vier jaar van 20 naar zo’n 30 medewerkers, op het hoofdkantoor in Eindhoven, de vestiging in Sunnyvale in Californië en het verkoopkantoor in China. Eerder kreeg het financiering van investeringsmaatschappijen Prime Ventures en Robert Bosch.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.