Volledig scherm
De innovatieve elektrische en hybride trucks van DAF, in de uitvoeringen voor de lichte (LF) en middelzware (CF) varianten. © DAF Trucks

DAF bereikt nieuw record marktaandeel: 17,1 procent

EINDHOVEN - DAF heeft opnieuw zijn marktaandeel in Europa opgevoerd. In het afgelopen eerste kwartaal is met 17,1 procent een nieuw record gevestigd.

Dat blijkt dinsdag uit de publicatie van de jaarcijfers van het Amerikaanse moederbedrijf Paccar. DAF boekte over geheel 2018 een niet eerder vertoonde 16,6 procent marktaandeel in het segment voor zware vrachtwagens in Europa. President-directeur Harry Wolters heeft de doelstelling voor geheel 2019 op 17 procent gesteld.

Paccar presenteerde over de eerste drie maanden van dit jaar weer recordresultaten. De omzet steeg met 14,7 procent tot 6,49 miljard dollar (circa 5,8 miljard euro). De nettowinst liep op met 23 procent tot 629 miljoen dollar (circa 561 miljoen euro).

Ook het aantal afgeleverde trucks van Paccars merken DAF, Kenworth en Peterbilt bereikte een recordniveau. Met 51.500 trucks lag dat aantal 15,7 procent hoger dan in dezelfde periode van 2018. DAF noteerde in het zware segment van vrachtwagens van 16 ton en hoger een toename van het aantal geregistreerde nieuwe voertuigen van 10 procent.