Volledig scherm
PREMIUM
Productie van DAF Trucks in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

DAF bouwt in Eindhoven extra trucks voor Engeland

EINDHOVEN - De Brexit werpt zijn schaduw vooruit bij DAF. In Eindhoven bouwt het een paar honderd trucks extra voor de Engelse markt. Daar is de vraag hard gestegen.

DAF deint mee op de golven  van de wereldeconomie. In de afgelopen maanden ondervond de vrachtwagenbouwer de gevolgen van de onzekerheid die handelsoorlogen en de Brexit hebben opgeroepen. De terughoudendheid bij klanten om nieuwe trucks aan te schaffen, vertaalde zich in een stapsgewijze productieverlaging van 254 naar 200 voertuigen per dag.

  1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

    Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

    De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’