DAF breidt zijn leveringsprogramma voor voertuigen voor de bouw uit.
Volledig scherm
DAF breidt zijn leveringsprogramma voor voertuigen voor de bouw uit. © DAF Trucks

DAF breidt aanbod voor bouw verder uit

EINDHOVEN - DAF heeft zijn programma voor bouwvoertuigen verder uitgebreid. De Eindhovense truckbouwer introduceert onder meer een in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde 10-tons vooras voor de middelzware en zware CF en XF-truck.

De 10 tons vooras is volgens DAF met name interessant voor toepassingen in het bouwsegment, waarbij de voorzijde van de truck zwaar wordt belast. De nieuwe as maakt gebruik van een ophanging waarmee overbelading bij een deellading kan worden voorkomen. DAF brengt ook een nieuwe 7,5 tons sleepas voor bakwagens op de markt. DAF wil zich nadrukkelijker positioneren in het segment van bakwagens en bouwvoertuigen.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.