Eindassemblage bij DAF in Eindhoven.
Volledig scherm
Eindassemblage bij DAF in Eindhoven. © DAF Trucks

DAF verlaagt productie opnieuw

EINDHOVEN - DAF verlaagt voor de derde keer in korte tijd de productie.  Met ingang van 1 juli gaat het tempo omlaag van 220 naar 200 vrachtwagens per dag.

Dat heeft de Eindhovense vrachtwagenproducent woensdag aan het personeel laten weten.  In Eindhoven wordt afscheid genomen van zo'n 150 uitzendkrachten.

DAF stelt dat als gevolg van de economische onzekerheid in Europa vervoerders terughoudend blijven in de aanschaf van nieuwe trucks. Vervanging wordt vaker uitgesteld omdat transporteurs over een relatief jong wagenpark beschikken.

Eind april verlaagde DAF zijn productie van het recordniveau van 254 vrachtwagens naar 240 per dag. In mei volgde weer een verlaging.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.