Horecaondernemer Beau Artist heeft restaurant Vooraf en Toe overgenomen. Tijdens de verplichte sluiting vanwege de coronamaatregelen vindt hij dit het moment voor een nieuwe start en ingrijpende verbouwing.
Volledig scherm
PREMIUM
Horecaondernemer Beau Artist heeft restaurant Vooraf en Toe overgenomen. Tijdens de verplichte sluiting vanwege de coronamaatregelen vindt hij dit het moment voor een nieuwe start en ingrijpende verbouwing. © Marlies Wessels

De animo om horeca te kopen is er in coronatijd niet minder op geworden

Ondanks de pandemie werden er vorig jaar een kwart minder horecazaken aangeboden dan in precoronajaar 2019. De animo om te kopen is er niet minder op geworden, merkt horecamakelaar Adhoc.

  1. Recordgroei voor detailhandel, terwijl roep om personeel toeneemt

    Record­groei voor detailhan­del, terwijl roep om personeel toeneemt

    De Nederlandse detailhandel kende in het eerste kwartaal een recordomzetgroei. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de enorme groei vooral te danken aan het feit dat er in de vergelijkbare periode vorig jaar nog sprake was van een lockdown waarin veel winkels de deuren tijdelijk gesloten moesten houden. Intussen kampen winkeliers door het toenemende gebrek aan personeel wel weer met nieuwe problemen.