Jamie Maria Schouren en haar compagnon Roland Bastiaansen met hondjes te midden van collega's in het kantoor van Deity.
Volledig scherm
PREMIUM
Jamie Maria Schouren en haar compagnon Roland Bastiaansen met hondjes te midden van collega's in het kantoor van Deity. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Deity in Eindhoven wil webshops efficiënter en aantrekkelijker maken

EINDHOVEN - In de hip verbouwde oude Philipsfabriek QT op Strijp T passen het softwarebedrijf Deity en Jamie Maria Schouren (29) uitstekend. Deity is een trendy bedrijf waar getalenteerde ict mensen zich thuis voelen. „We proberen het onze mensen naar de zin te maken. Games, goede lunches en spontane activiteiten. We hebben zelfs een eigen kapsalon waarin onze office manager, die ook kapster is, onze mensen en hun gezinsleden knipt.”

Schouren komt uit Maastricht, maar voelt zich sinds haar opleiding Industrial Design op de TU/e volledig Eindhovens. „Al tijdens mijn studie werkte ik bij onder meer Any Lamp (Lamp Direct, red.) als verantwoordelijke voor de technologie. Toen al zag ik waar je tegenaan loopt bij een snelgroeiende webshop.”

  1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
    PREMIUM

    Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

    De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.