Volledig scherm
PREMIUM
Toon Hermans voor het enorme gebouw van Demcon in Best. © Jean Pierre Reijnen

Demcon uit Enschede krijgt gunfactor in Brainport-regio

BEST - Het enorme gebouw in Best waarin technologie-bedrijf Demcon zich heeft gevestigd geeft de ambities aan van het bedrijf, zegt directeur Hermans.

Een stofvrije ruimte van 6,5 meter hoogte moest er komen en nu is hij er. Toon Hermans, directeur Eindhoven van Demcon in Best laat de gloednieuwe ruimte kijkend door een venster zien. "Zie je die enorme stellage die bijna tot aan het plafond komt? Die maken we voor een belangrijke toeleverancier van ASML."

 1. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.
 2. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.