Volledig scherm
Het 3D-scherm van Dimenco wordt gepresenteerd op de autoshow in Frankfurt. © Dimenco

Dimenco uit Veldhoven demonstreert 3D-scherm op autoshow in Frankfurt

VELDHOVEN - Een 3D-scherm in de auto dat de automobilist niet te missen meldingen laat zien. Dimenco uit Veldhoven presenteert het samen met twee partners op de autoshow in Frankfurt.

Een file die in aantocht is, een brandstoftank die leeg raakt. De mededeling springt het scherm uit, zeggen Dimenco en zijn partners Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) en Ultrahaptics.

Op de autoshow IAA in Frankfurt demonstreren de bedrijven een beeldscherm voor in de auto op basis van 'simulated reality'. Dat is een vorm van 3D-beleving waarbij geen bril of attributen nodig zijn.

De technologie is afkomstig van Dimenco, de in Veldhoven gevestigde pionier die is voortgekomen uit Philips. Het scherm voor in de auto laat zien waar het mogelijk naartoe gaat in het interieur van toekomstige modellen. Het beeldscherm van Dimenco heeft virtuele knoppen, ontwikkeld door partner Ultrahaptics. Andere betrokken partij BHTC is actief met aircosystemen en besturingsunits voor in auto's.

Dimenco demonstreerde de technologie eerder voor toepassing in games. Daarvoor laat het nu applicaties ontwikkelen.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.