Volledig scherm
Marc Dierckx van DLL in Eindhoven. © DLL

DLL met hoofdkantoor in Eindhoven groeit vooral ver weg van huis

EINDHOVEN - Een verzwakkende wereldeconomie weerhoudt DLL niet van verdere groei. Groeimarkten zijn vooral Australië, Nieuw Zeeland en Canada.

Ook in Europa en de Verenigde Staten doet DLL het goed, zegt financieel topman Marc Dierckx. ,,In Latijns Amerika is de groei beperkt tot 1 à 2 procent. Krimp zien we alleen in China. Nadat we in 2017 hebben besloten om daar te stoppen wordt de portefeuille kleiner.”

Het Eindhovense leaseconcern presenteert donderdag een met 7 procent gestegen omvang van de leaseportefeuille tot 34,6 miljard euro. De groei van de portefeuille lijkt daarmee hoger uit te vallen dan de 3 procent die moederbedrijf Rabobank vorige week rapporteerde.  Dat was echter een vergelijking met de eerste zes maanden van het jaar, aldus DLL dat de resultaten van dezelfde periode van 2018 als uitgangspunt neemt. Het volume aan nieuwe klanten steeg in het afgelopen halfjaar volgens DLL met 8 procent. 

De nettowinst van DLL kwam 26 procent lager uit op 179 miljoen euro. Dat is onder meer het gevolg van hogere risicokosten voor slecht betalende klanten. ,,Die waren lange tijd uitzonderlijk laag en zijn nu terug naar normale niveaus en meer in lijn met de economische omstandigheden in veel van onze belangrijkste markten”, aldus Dierckx. ,,Niettemin bleven de onderliggende prestaties sterk met een groei van de inkomsten van 6 procent.”