Volledig scherm
Het hoofdkantoor van DLL in Eindhoven.

DLL uit Eindhoven had sterk jaar, zegt moederbedrijf Rabobank

EINDHOVEN - Leasebedrijf DLL heeft een 'sterk jaar’ achter de rug. Dat schrijft moederconcern Rabobank in zijn bericht over de jaarcijfers.

DLL, met hoofdkantoor in Eindhoven, maakte in 2018 een stevige groei door. Het aantal medewerkers gerekend in voltijdsbanen nam met 8 procent toe tot 5026 .

De inkomsten van de leasingactiviteiten zoals Rabobank die heeft berekend, stegen met 6 procent tot 1,36 miljard euro. De winst voor belasting kwam 13 procent hoger uit op 498 miljoen euro. De nettowinst daalde ten opzichte van 2017, toen een eenmalig belastingvoordeel in de Verenigde Staten aanzienlijk bijdroeg aan het resultaat. De cijfers van Rabobank over zijn leasingactiviteiten wijken altijd iets af van de resultaten zoals DLL ze zelf berekent. DLL komt daarmee later dit jaar naar buiten.

DLL - voorheen De Lage Landen - richt zich op wereldwijde financiering van onder meer tractoren, bulldozers, kopieermachines en röntgenscanners inclusief service en verzekering. De omvang van de leaseportefeuille dikte vorig jaar met 9 procent aan tot 33,5 miljard euro. In de agrarische en voedingsmiddelenindustrie groeide de portefeuille met 1 miljard tot 12,8 miljard euro, vooral dankzij toename van de activiteiten in Europa en Australië.