Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Snep heeft er nooit spijt van gehad dat hij het familiebedrijf heeft voortgezet. © Bert Jansen

Drukkerij Snep uit Eindhoven investeert al 100 jaar

EINDHOVEN - Ruim honderd jaar bestaat drukkerij Snep al. Het Eindhovense familiebedrijf overleeft door te blijven investeren.

Het traditionele drukwerk zoals visitekaartjes, folders, brochures, posters en jubileumboeken. Drukkerij Snep maakt ze nog steeds, ook al gaat het op een totaal andere manier dan vroeger. Ronald Snep vertelt hoe het werk in de loop der jaren is veranderd. ,,Begin jaren negentig kregen we op microfilm binnen wat we moesten drukken. Onze medewerkers maakten daarmee handmatig de drukplaten. Later kregen we de bestanden op usb-sticks of via het internet aangeleverd. Nu uploaden onze klanten zelf hun bestanden via een eigen portal op onze website. Het proces is zodanig geautomatiseerd dat we minder tijd en handjes nodig hebben." De technologie blijft zich in rap tempo ontwikkelen. Snep zegt niet langer dan twee tot vijf jaar vooruit te kijken. ,,De mogelijkheden zijn tegenwoordig grenzeloos. Wat twintig jaar geleden was uitgesloten is nu normaal. Je kunt codes afdrukken in boeken of flyers, die je kunt scannen met je telefoon en dan komt er bewegend beeld tevoorschijn. Ook augmented reality gaat een steeds grotere rol spelen." Hiermee kun je met een mobiele telefoon bewegend beeld of informatie aan je omgeving toevoegen.

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.