Volledig scherm
E.ON © Jean Pierre Reijnen

E.on Eindhoven met 200 werknemers sluit deuren

EINDHOVEN - Energiebedrijf E.on Nederland, een onderdeel van Uniper Benelux, wordt overgenomen door Eneco. Het kantoor in Eindhoven, waar circa 200 mensen werken, wordt dit jaar nog gesloten. 

Medewerkers krijgen de gelegenheid over te stappen naar het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam, of via een regeling het bedrijf te verlaten. Ongeveer een kwart van de werknemers bestaat uit uitzendkrachten die worden ontslagen.

Onder meer het vroegere energiebedrijf voor de regio Eindhoven NRE maakt deel uit van E.on. Met de overname door Eneco gaan ongeveer 200.000 klanten die energie afnemen van E.on over. Dat meldt Eneco woensdag. De partijen geven geen openheid over de financiële details van de overname. 

Volgens bestuurder Energie Ruud Cornelisse van vakcentrale FNV is bedongen dat de vaste werknemers hun salaris en pensioen volledig kunnen houden. „Maar hoeveel mensen over willen gaan naar Rotterdam is nog onduidelijk. In ieder geval kunnen mensen die daar niet voor kiezen gebruikmaken van een protocol waarin een toelage is geregeld en een ontslag dat recht geeft op een WW-uitkering. Dat protocol willen we binnenkort aan onze leden voorleggen en de OR raadpleegt ook de niet-leden. Ik kan me goed voorstellen dat mensen die bijvoorbeeld uit de omgeving van Weert komen niet willen pendelen of in het duurdere Rotterdam gaan wonen.”

Volgens Eneco heeft de verkoop voor de klanten van E.on geen gevolgen, behalve dan dat ze klant worden van Eneco. Volgens het bedrijf krijgen ze daardoor toegang tot diensten van Eneco, zoals Hollandse windenergie, de slimme thermostaat Toon of een thuisbatterij.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement