Volledig scherm
© ANP

Eindhoven Airport breekt
records deze zomer

Eindhoven Airport verwacht de komende vakantieperiode 1,2 miljoen reizigers. Daarmee wordt dit de drukste zomer ooit voor de luchthaven.

De eerste topdag heeft de luchthaven al achter de rug: op 29 juni kwam de teller uit op 21.388 passagiers, meer dan ooit op één dag. ,,En mogelijk scoren we vandaag een nieuw record. Of anders halen we de komende weken voor het eerst 22.000 passagiers", aldus de Airport-directeur Joost Meijs

De aanstaande recordzomer past in het algehele groeibeeld van de luchthaven dit jaar. In de periode januari tot en met juni maakten ruim 2,9 miljoen reizigers gebruik van Eindhoven Airport, 252.000 meer dan een jaar eerder. 

De groei is volgens de luchthaven te danken aan meer vluchten en vollere vliegtuigen. Dat komt ook doordat vanaf Eindhoven op steeds meer bestemmingen kan worden gevlogen.

Over heel 2018 verwacht Eindhoven Airport een groei van het aantal passagiers met ruim 10 procent tot 6,3 miljoen. Het aantal vliegbeweging groeit naar verwachting met 3400 tot 39.900 in totaal.

Verschil 

Uit cijfers van ticketaanbieder Vliegtickets.nl blijkt ook dat de regionale luchthaven aan een stevige opmars bezig is: Schiphol Airport ontvangt nog maar zes keer zoveel vertrekkers als Eindhoven Airport. Een jaar eerder was dat nog acht keer meer. 

Tom Verdonck van Vliegtickets.nl: ,,Onze verwachting is dat deze groei door zal zetten, zeker gezien het feit dat Schiphol niet kan doorgroeien en die ruimte er voor bijvoorbeeld Eindhoven nog (deels) wel is."