Volledig scherm
PREMIUM
,,Het voelt op z'n DLL's", zegt Carlo van Kemenade na zijn eerste jaar op het hoofdkantoor van Obvion Hypotheken in Heerlen. © Pascal Moors/Obvion Hypotheken

Eindhovenaar Van Kemenade brengt beweging bij zorgenkind Obvion van Rabobank


EINDHOVEN - Carlo van Kemenade koos na 28 jaar DLL met Obvion Hypotheken voor een andere wereld. ,,Obvion voelt op z'n DLL's”, vindt de Eindhovenaar nu.

Op zondag staat niet langer zijn koffer klaar in de slaapkamer. Carlo van Kemenade moest er even aan wennen. Tien jaar lang reisde hij voor leaseconcern DLL - voorheen De Lage Landen - veelvuldig de wereld over.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”