Volledig scherm
Een nieuwe Falcon 7X voor Exxaero. © Exxaero

Eindhovens zakenjetbedrijf Exxaero breidt vloot uit

EINDHOVEN -  Zakenjetbedrijf Exxaero met hoofdkantoor in Eindhoven breidt zijn vloot uit met twee vliegtuigen. Het gaat om twee toestellen van het type Dassault Falcon 7X.  

Daarmee kan dertien uur non stop worden gevlogen naar bestemmingen als Los Angeles, Hong Kong, Buenos Aires en Curacao. 

Exxaero exploiteert de vliegtuigen en is geen eigenaar van de toestellen. De uitbreiding van de vloot van elf naar dertien vliegtuigen is nodig om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, zegt eigenaar Roderick Buijs van het in 2013 opgerichte Exxaero. Het bedrijf heeft zijn activiteiten onlangs uitgebreid in Duitsland. Daar is een zusterbedrijf gestart. Exxaero beschikt over een Duitse vliegvergunning. 

Max Verstappen

Het zakenjetbedrijf  heeft toestellen gestationeerd in Nice, Weeze, Osnabrück en Amsterdam. Vanuit Frankrijk vliegt het voor Max Verstappen en andere Formule 1-coureurs. Exxaero maakt volgens directeur Buijs zo'n tweemaal per maand gebruik van de vip-terminal van Eindhoven Airport om vanaf Eindhoven vluchten uit te voeren. Het bedrijf heeft ongeveer 65 medewerkers. Behalve op Eindhoven Airport heeft het kantoren in Amsterdam en Weeze.