Edzo Doeve van DELA.
Volledig scherm
PREMIUM
Edzo Doeve van DELA.

Eindhovense coöperatie DELA passeert grens
4 miljoen verzekerden

EINDHOVEN - DELA heeft een jaar van plussen en minnen achter de rug. Met een groei van het aantal verzekerden van 123.000 werd de grens van 4 miljoen gepasseerd. 

Maar in financieel opzicht had de Eindhovense uitvaartverzorger en -verzekeraar het moeilijk. Het operationeel resultaat daalde fors. En als gevolg van de eind 2018 sterk gedaalde aandelenkoersen moest de coöperatie een negatief beleggingsresultaat noteren. Per saldo werd een verlies geleden van 203 miljoen euro, tegenover een winst van 235 miljoen in 2017.

 1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
  PREMIUM

  Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

  De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.
 2. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

  Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

  EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.