Het team van CodeSkillz: Henk Cloudt, Hen Sackers, Glenn Bergmans, Laura Nijenhuis, Erwin van den Bosch en Joris van Rijn.
Volledig scherm
Het team van CodeSkillz: Henk Cloudt, Hen Sackers, Glenn Bergmans, Laura Nijenhuis, Erwin van den Bosch en Joris van Rijn. © CodeSkillz

Eindhovense onderwijs start-up CodeSkillz haalt ton investeringskapitaal binnen

EINDHOVEN - Onderwijs start-up CodeSkillz kan zijn digitale lesmethodes op de markt brengen. Het Eindhovense bedrijf heeft een investering van 100.000 euro binnengehaald.

CodeSkillz anticipeert op de aanstaande wijziging waarmee digitale vaardigheden een integraal onderdeel worden van het voortgezet onderwijs. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld het werken met computers, online veiligheid en de logica achter programmeren.

Voor elk van deze onderwerpen gaat CodeSkillz lesmethodes maken, zegt mede-oprichter Glenn Bergmans. Hij staat samen met twee andere TU/e alumni Laura Nijenhuis en Joris van Rijn aan de basis van het bedrijf. Als aandeelhouders krijgen ze nu gezelschap van drie investeerders die een ton aan investeringskapitaal beschikbaar stellen. Erwin van den Bosch, Henk Cloudt en Hen Snackers zijn afkomstig uit de it-sector en investeren in meerdere jonge bedrijven.

Over vijf maanden moet de digitale lesmethode gereed zijn. De Tweede Kamer zal naar verwachting eind dit jaar het nieuwe curriculum voor het voortgezet onderwijs krijgen voorgelegd.

CodeSkillz kreeg eerder financiële ondersteuning van het Veldhovense ict-bedrijf Simac dat een lening tegen gunstige voorwaarden beschikbaar stelde. Daarmee konden de eerste hoofdstukken van de lesmethode worden ontwikkeld. Ze zijn getest op vijf scholen in de Brainport-regio. ,,Docenten zijn erg enthousiast over de methode", stelt Bergmans.

In de toekomst wil CodeSkillz zich ontwikkelen tot een digitale uitgever, die ook digitale methodes voor andere vakken ontwikkelt.