Het team van CodeSkillz: Henk Cloudt, Hen Sackers, Glenn Bergmans, Laura Nijenhuis, Erwin van den Bosch en Joris van Rijn.
Volledig scherm
Het team van CodeSkillz: Henk Cloudt, Hen Sackers, Glenn Bergmans, Laura Nijenhuis, Erwin van den Bosch en Joris van Rijn. © CodeSkillz

Eindhovense onderwijs start-up CodeSkillz haalt ton investeringskapitaal binnen

EINDHOVEN - Onderwijs start-up CodeSkillz kan zijn digitale lesmethodes op de markt brengen. Het Eindhovense bedrijf heeft een investering van 100.000 euro binnengehaald.

 1. ‘Hercules-oldtimers’ op Vliegbasis Eindhoven versneld vervangen
  PREMIUM

  ‘Hercules-oldtimers’ op Vliegbasis Eindhoven versneld vervangen

  EINDHOVEN - Ze zouden nog zo'n dertien jaar blijven vliegen, maar de Hercules transportvliegtuigen op Vliegbasis Eindhoven worden nu toch sneller vervangen. Eerder was het ministerie nog van plan de toestellen te moderniseren. Maar het voor een paar jaar oplappen van de oude kisten zou te duur zijn en de C-130's bovendien te lang aan de grond houden, concludeert staatssecretaris Visser. De kosten voor nieuwe vliegtuigen kunnen oplopen tot 1 miljard euro.
 2. Ook drukte bij commerciële teststraten groeit; grote prijsverschillen bij coronatesten
  PREMIUM

  Ook drukte bij commer­ciële teststra­ten groeit; grote prijsver­schil­len bij coronates­ten

  EINDHOVEN/HELMOND - Ook de drukte bij commerciële teststraten neemt toe. Omdat het bij de GGD soms dagenlang wachten is op een afspraak en de uitslag van een coronatest, boden steeds meer testbedrijven in de regio een alternatief. Maar ook daar is het zoeken naar een gaatje voor een afspraak. Ondertussen wil de GGD Brabant-Zuidoost de komende weken nog zo'n vijftig medewerkers werven voor de regionale teststraten.