Er zijn vacatures voor mensen die slimme meters moeten monteren ter vervanging van oude elektriciteitsmeters (rechts op de foto).
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn vacatures voor mensen die slimme meters moeten monteren ter vervanging van oude elektriciteitsmeters (rechts op de foto). © RUUD ROGIER

Eindhovense organisaties willen 150 50-plussers aan techniekbaan helpen

EINDHOVEN - Het moet lukken om binnen twee jaar 150 werkloze, niet-technische 50-plussers aan een vaste baan in de techniek te helpen. Dat is het uitgangspunt van het project Weer aan het Werk van opleider Talent4service en financier Start Foundation in Eindhoven, samen met uitkeringsorganisatie UWV. 

Van de 50-plussers die werkloos worden komt slechts 43 procent binnen een jaar aan een nieuwe baan terwijl het gemiddelde 66 procent is. Volgens Jeroen Voswinkel van Talent4Service zitten bij deze groep grote aantallen mensen die mogelijk geschikt zijn voor een baan in de techniek. „Als blijkt dat ze door hun interesses, in de hobbysfeer of als doehetzelver affiniteit met techniek hebben, dan zijn ze vaak ook op te leiden tot een baan in de techniek. Dat is de groep waar we ons op richten.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement