Volledig scherm
Directeur Operations Jos Habets (links) van DAF bij de overhandiging van de elektrische truck aan de familie Manders. © DAF Trucks

Elektrische DAF voor Tinie Manders Transport uit Geldrop

GELDROP - DAF Trucks heeft een volledig elektrische truck afgeleverd bij Tinie Manders Transport in Geldrop. Het transportbedrijf zet de truck in voor pendeldiensten in opdracht van DHL in de regio Eindhoven.

De elektrische trekker wordt gecombineerd met een volledig elektrisch gekoelde oplegger, geleverd door THT New Cool.  Het Geldropse bedrijf neemt deel aan de testfase van de elektrische truck die door DAF samen met VDL is ontwikkeld.

Voor het testproject krijgt Tinie Manders Transport subsidie voor het verduurzamen van vervoer. Bij het project zijn ook diverse andere partners betrokken. Zo zorgt het bedrijf Allego voor een openbare laadvoorziening in Geldrop. De gemeente werkt mee aan de realisatie van de (oplaad)infrastructuur. TNO onderzoekt de resultaten van de elektrische trekker-trailer combinatie. De onderzoeksinstelling analyseert bovendien of meer regionale transporten volledig elektrisch kunnen worden uitgevoerd.