Volledig scherm
Directeur Operations Jos Habets (links) van DAF bij de overhandiging van de elektrische truck aan de familie Manders. © DAF Trucks

Elektrische DAF voor Tinie Manders Transport uit Geldrop

GELDROP - DAF Trucks heeft een volledig elektrische truck afgeleverd bij Tinie Manders Transport in Geldrop. Het transportbedrijf zet de truck in voor pendeldiensten in opdracht van DHL in de regio Eindhoven.

De elektrische trekker wordt gecombineerd met een volledig elektrisch gekoelde oplegger, geleverd door THT New Cool.  Het Geldropse bedrijf neemt deel aan de testfase van de elektrische truck die door DAF samen met VDL is ontwikkeld.

Voor het testproject krijgt Tinie Manders Transport subsidie voor het verduurzamen van vervoer. Bij het project zijn ook diverse andere partners betrokken. Zo zorgt het bedrijf Allego voor een openbare laadvoorziening in Geldrop. De gemeente werkt mee aan de realisatie van de (oplaad)infrastructuur. TNO onderzoekt de resultaten van de elektrische trekker-trailer combinatie. De onderzoeksinstelling analyseert bovendien of meer regionale transporten volledig elektrisch kunnen worden uitgevoerd.

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal; chipmachinefabrikant op weg naar recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal; chipmachi­ne­fa­bri­kant op weg naar recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.