Volledig scherm
Aanleg van elektro. © ROBERT VAN DEN BERGE

Elektro Klessens & De Koning in Helmond failliet verklaard

HELMOND - Het Helmondse installatiebedrijf Elektro Klessens & De Koning is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Voor het bedrijf werkten circa dertig mensen in vaste dienst. Circa twintig thuiswerkers werkten parttime aan het voormonteren van elektrische schakelingen. 

Volgens advocaat Geurt te Biesebeek van Aben & Slag Advocaten in Helmond, dat het curatorschap op zich heeft genomen, is de oorzaak een faillissement in 2016 van een opdrachtgever. Dat was Bussman Medical & Research in Beuningen waarvoor Klessens & De Koning de aanleg van elektro voor medische installaties verzorgde. „Dat faillissement zorgde voor een grote debiteuren portefeuille en voor het wegvallen van een belangrijke opdrachtgever van Klessens & de Koning. Er is geprobeerd alternatieve opdrachten te vinden in de villabouw. Maar tegelijk speelde ook dat de kosten door de aantrekkende economie harder stegen dan ingecalculeerd.”

De curator verwacht dat meerdere partijen belangstelling zullen hebben voor overname van het personeel, de klanten en de orderportefeuille.