Het verpakkingscentrum van Paccar Parts, het onderdelenbedrijf van DAF Trucks.
Volledig scherm
Het verpakkingscentrum van Paccar Parts, het onderdelenbedrijf van DAF Trucks. © daf

Ergon: meer mensen, waaronder vluchtelingen, te werk bij DAF Trucks in Eindhoven en Geldrop

EINDHOVEN - Werkvoorzieningsbedrijf Ergon en DAF Trucks verlengen hun contract met drie jaar en breiden hun samenwerking verder uit. Het nieuwe contract biedt werk aan driehonderd medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. 

Behalve 250 werkplekken voor medewerkers met een arbeidsbeperking, gaat Ergon ook ongeveer vijftig werkervaringsplekken beschikbaar stellen voor mensen uit de bijstand, waaronder vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Door de combinatie van werken aan vak- en taalvaardigheden en betaald werk via Ergon, kunnen zij doorstromen naar een reguliere baan bij DAF.

Dagelijks 50.000 reserveonderdelen 

In het verpakkingscentrum in Geldrop verpakken medewerkers van Ergon dagelijks zo’n 50.000 reserveonderdelen, van schroefjes en moertjes tot complete cilinderkoppen en portieren. 

Ergon heeft al ruim 10 jaar een samenwerkingsverband met DAF. Voor de truckfabrikant betekent dit een kortere doorlooptijd van het verpakkingsproces, kostenbesparingen en gedeelde operationele verantwoordelijkheid. Voor Ergon een duurzame werkplek voor meer dan 300 mensen uit verschillende doelgroepen in een reguliere context. En voor de medewerkers van Ergon betekent dit een werkplek om trots op te zijn.

Jos Smetsers van DAF/Paccar en directeur Yvonne van Mierlo van Ergon tekenen het vernieuwde contract.
Volledig scherm
Jos Smetsers van DAF/Paccar en directeur Yvonne van Mierlo van Ergon tekenen het vernieuwde contract. © daf