Volledig scherm
Eric van Schagen © FotoMeulenhof

Eric van Schagen uit Veldhoven nieuwe voorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland

VELDHOVEN - Simac-topman Eric van Schagen is de nieuwe voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW Brabant Zeeland. Hij neemt dinsdag het stokje over van Peter Struik, directeur van Fuji.

Van Schagen voert het Veldhovense familiebedrijf Simac sinds 1989 aan. Naast zijn werk was hij van 1997 tot 2004 voorzitter van de kring Eindhoven van VNO-NCW Brabant Zeeland. Van 2010 tot 2016 was Van Schagen voorzitter van van de Nederlandse branchevereniging van technologiebedrijven FHI.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”