Volledig scherm
Een acteur gebruikt de handschoenen van Manus VR om in een virtual reality computerspel opdrachten uit te voeren zoals het vangen van een vuurvliegje, het bouwen van bruggen en het spelen van een deuntje op een virtuele piano. © Kees Martens

Financieringsronde voor virtuele handschoen van Manus VR in Eindhoven

EINDHOVEN - Manus VR, dat handschoenen voor gebruik in een virtuele realiteit maakt, heeft in Eindhoven Venture Capital Fund II een nieuwe investeerder gevonden. Het bedrijf gaat investeren in verdere productontwikkeling en het versterken van de internationale verkoop. 

Manus VR heeft zich na zijn oprichting in 2014 eerst gericht op consumenten die de handschoen gebruiken bij computerspellen. Later werd de focus verlegd naar de zakelijke markt. Daarvoor heeft het bedrijf de kwaliteit van haar producten verbeterd en is aansluiting gezocht bij toonaangevende spelers op het gebied van virtuele en kunstmatige realiteit.

Werknemerstrainingen virtueel

Met dit soort middelen kunnen bedrijven werknemerstrainingen virtueel uitvoeren. De Manus VR-handschoenen worden gebruikt door grote klanten als NASA, Daimler en Volkswagen. Op 14 en 15 november stelt Manus VR zijn succesvolle Prime Series voor tijdens de VR-dagen in Amsterdam.

Hans Bloemen, algemeen directeur van Venture Capital Fund: “We hebben het volste vertrouwen in het bedrijf, de ondernemers en het management. Het product is uniek en toonaangevend. Het is knap wat er in de afgelopen periode is neergezet en ik geloof oprecht dat de investering van ons fonds Manus naar de volgende fase gaat brengen. De fase waar Manus zich in bevindt sluit goed aan bij de investeringsfocus van EVCF II. Het fonds heeft tot doel de versnelde groei van bedrijven in het technologische ecosysteem van de Brainport-regio te faciliteren, waarbij we ‘zij aan zij’ met de ondernemers en andere aandeelhouders opereren. Het gaat dan niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Dit is hoe we samen echte toegevoegde waarde realiseren. Overigens is Manus de vijfde participatie van ons fonds in vijftien maanden tijd.”

Gezamenlijk belang

Bart Loosman, topman van Manus VR: “Wij zijn zeer tevreden met de nieuwe investeerder, er is een duidelijk gezamenlijk belang om Manus te laten groeien en Venture Capital Fund is een goede partner. De ambities zijn altijd hoog geweest en met deze investering staat ons niets meer in de weg om onze visie realiteit te maken.”