Een oude pinautomaat van ING, inmiddels worden de pinautomaten vervangen voor gele Geldmaten. De gezamelijk
Volledig scherm
Een oude pinautomaat van ING, inmiddels worden de pinautomaten vervangen voor gele Geldmaten. De gezamelijk © ANP XTRA

Geen contant geld opnemen levert korting op bij ING

ING gaat als eerste bank in Nederland klanten korting geven op de kosten van hun betaalrekening wanneer zij geen geld meer uit de muur trekken. Wie als ING-klant minder dan vier keer per jaar contant geld opneemt, krijgt twintig procent korting.

De Volkskrant meldt dat deze regeling geldt voor mensen die een Oranjepakket bij de bank hebben. Voor iemand die minder dan vier keer per jaar contant geld opneemt kost de betaalrekening 1,25 euro per maand aan bankkosten. Per jaar valt er per betaalrekening 3,60 euro te besparen. De regeling geldt vanaf 1 oktober. 

De woordvoerder van ING vertelt tegen de krant dat de kortingsregeling inspeelt op de trend dat klanten steeds minder vaak contant geld opnemen bij de geldautomaat. Maar ook de bank spint er garen bij. ,,In het algemeen is een contante geldopname bij een automaat duurder dan een pinbetaling’’, aldus de woordvoerder.

ABN Amro en Rabobank

Ook de twee grote concurrenten van ING kijken naar het initiatief. ABN Amro laat aan de krant weten dat ze de kortingsregeling overwegen, de Rabobank laat alleen weten nog geen besluit te hebben genomen.