Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Guido Dierick van NXP Nederland. © Rens van Mierlo

Geen overname NXP door Qualcomm: Eindhoven kan vrolijk aan het werk zegt directeur NXP

EINDHOVEN - De teleurstelling bij chipbedrijf NXP in Eindhoven is groot, maar de circa 200 werknemers van het hoofdkantoor in Eindhoven kunnen vrolijk aan het werk gaan. Dat zegt directeur Nederland van NXP Guido Dierick als reactie op het definitief niet doorgaan van de overname door het Amerikaanse Qualcomm. 

Donderdagochtend 6.00 uur liep de overeenkomst tussen de twee bedrijven over de overname van NXP door Qualcomm voor 44 miljard dollar na een jaar en negen maanden af. De oorzaak dat de overname mislukte was dat de Chinese overheid nooit afkwam met een toestemming, terwijl alle andere landen waarin de bedrijven actief zijn wel al hadden toegestemd.

  1. Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegroting

    Hoekstra: Niet bij voorbaat tegen nieuwe eurobegro­ting

    Minister Wopke Hoekstra van financiën schiet niet bij voorbaat nieuwe Duits-Franse voorstellen voor een eurobegroting af. ,,Dit is een ander plan dan vorige keer, het is gekoppeld aan de meerjarenbegroting van de EU en bedoeld voor investeringen”, aldus Hoekstra. ,,De lakmoesproef blijft of dit voorstel in het belang van de Nederlandse belastingbetaler is. We moeten daar echt van overtuigd zijn en anders doen we niet mee. Er zijn al een heleboel investeringspotjes.”