Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg

Geen verwarming aan en koud eten: 600.000 huishoudens leven in energiearmoede

Ondanks de financiële compensatie leven steeds meer mensen in energiearmoede. Ruim 600.000 huishoudens hebben hoge energiekosten, wonen in een slecht geïsoleerd huurhuis en hebben een laag inkomen.

9 reacties

 • Frits vanDijk

  2 maanden geleden
  Een groot deel van de 8 miljoen bestaande woonhuizen zijn nauwelijks geïsoleerd. Om 'draagvlak' niet te bederven is het kostenplaatje om deze huizen te verduurzamen steeds geflatteerd. Toch pakken verschillende woningbouwcoöperaties hun wijken aan, tegen grote kosten. Hun huurders zijn goed af . Problemen liggen bij kleine verhuurders en ook bij veel mensen met een koophuis, want bezit betekent nog niet dat je cash vrij hebt. Adviezen en subsidies complex. Elektriciteit-net beperkt. Hou je vast.
 • matthias pius erlewein

  2 maanden geleden
  'Essen't liet mij 2dagen voor october22 de 'nieuwe prijzen' weten, die ze in de volgende brief, 5dagen later nog eens gingen verhogen ondanks laagste prijzen op de 'spotmarkt'. erg geschroken, verwarm ik 1kamer op max. 13C, kook minder/eet koud, douch niet/was me. beweeg veel/ga 10-12km wandelen met honden en klus/beweeg veel thuis draag dubbel kleding.miijn aandoeningen: C2-C5nekwervels stuk, PTSS sinds 93'/Bosnien, COPD, reuma, artrose. kan/wil niet klagen > 'we will survive'!
 • WF Bol

  2 maanden geleden
  Afschuwelijk wat men de mensen aandoet !!! De energieprijzen zijn belachelijk hoog en leveren miljarden extra op voor de energiemaatschappijen! De prijzen zijn kunstmatig hoog en absoluut pure diefstal over de rug van de minst bedeelden ! De groep die ook zeker niet het geld en de middelen heeft om te ‘verduurzamen’, dat belachelijke nieuwe woord om zich achter te verschuilen !!! Gas in overvloed, zelfs nog uit Rusland ! We worden als Volk geknecht !
 • S Kort

  2 maanden geleden
  Gedeeltelijk mee eens maar ik heb misschien makkelijk praten vanuit een nieuwbouwwoning uit 2012. Maar ondanks dat dit nieuwbouw is zit ik ook met dekentje op de bank daar mijn huis wel geïsoleerd is maar tocht als de ziekte. Heb zelf tochtstrips aangebracht daar de woningbouw niets doet tegen de tocht. Wel via de woningbouw zonnepanelen laten plaatsen, 12 stuks Betaal 5,- energie per maand. Verbruik Normaal -/- 797 kWh / Dal 340 kWh na verrekening teruglevering. Betaal 147,- gas / 1189 m3.
 • Theo Aalst

  2 maanden geleden
  Mensen in huurhuizen kunnen meestal niets doen om het huis te isoleren of zonnepanelen te plaatsen, want dat zou de verhuurder moeten doen. Maar die interesseert het vaak geen laars, want hij hoeft niet te betalen voor het verbruik. Wat er zou moeten gebeuren: Voor het verbruik boven het plafond geldt een hoog tarief, waarvan 50 % te betalen door de bewoner, en de rest door de eigenaar van de woning. Te innen door een speciale instantie, zodat er niet afgesloten wordt als de eigenaar niet betaal