Volledig scherm
Het pand aan de Zuiddijk in Helmond. © Google Streetview

Helmonds pand Breevast al weer doorverkocht

HELMOND - Het pand van de Hema bakkerij aan de Zuiddijk in Helmond dat eigendom was van Breevast is al weer doorverkocht. Het is samen met 16 andere gebouwen overgenomen door Urban Industrial, een in Amsterdam gevestigde vastgoedinvesteringsmaatschappij.

Dat meldt vastgoedjournaal. Urban Industrial is actief als investeerder in bedrijfshallen, met name in de Randstad.

Breevast, een vastgoedbedrijf van de in Geldrop geboren Frank Zweegers, bereikte vorige maand een akkoord over verkoop van een vastgoedportefeuille met 56 panden. Nieuwe eigenaar werd het Amerikaanse HighBrook Investors. Daardoor kon een al aangekondigde executieveiling van de gebouwen worden voorkomen. Breevast kon door de verkoop aan HighBrook alsnog de met het vastgoed verbonden lening van 615 miljoen euro terugbetalen.

Onderdeel van de overeenkomst met de Amerikaanse vastgoedinvesteerder is dat Breevast verantwoordelijk blijft voor het management van de vastgoedportefeuille.

Van de doorverkochte 17 panden is de Helmondse bedrijfshal die door  Hema wordt gehuurd de enige in Zuidoost-Brabant. Andere gebouwen die deel uitmaakten van de Breevast-portefeuille zijn onder meer een voormalig kantoor van Philips aan de Vonderweg en het pand van het kantongerecht aan het Stadhuisplein in Eindhoven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement