Volledig scherm
Wiljon Schepers (links) en Gerard Groot van Rivez in Helmond. © Fotomeulenhof

Helmondse verzekeringsgroep Rivez strikt Zweedse partner voor versnelde groei


HELMOND - Rivez Assurantiën gaat in zee met het Zweedse Söderberg & Partners. De Helmondse verzekeringsgroep wil met Zweedse hulp versneld groeien.

Söderberg & Partners krijgt een minderheidsbelang in Rivez. De eigenaren Wiljon Schepers en Gerard Groot blijven als aandeelhouders en directieleden aan boord.

Rivez groeide in de afgelopen jaren al hard. Na een aantal overnames is het actief met 80 medewerkers, verspreid over vijf locaties in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg. ,,Met diverse partijen zijn we in gesprek over een overname. We verwachten verder te moeten groeien om investeringen te kunnen dragen en goede medewerkers te kunnen aantrekken. Daar is een sterke partner voor nodig", zegt Groot over de beweegredenen om op zoek te gaan naar een strategische partij in de verzekeringswereld.

Rivez is als assurantie-advieskantoor actief voor particulieren, mkb-ondernemers, grote bedrijven, instellingen en gemeenten. Het heeft een jaaromzet van 8 miljoen euro. Söderberg & Partners is met 350 miljoen euro omzet marktleider in Zweden op het gebied van pensioenadvies en verzekeringsdiensten voor bedrijven. In Nederland is het al betrokken bij Montae en Floreijn. Het Zweedse bedrijf heeft de ambitie om in Nederland een sterk lokaal netwerk op te bouwen. Het heeft een apart bedrijfsonderdeel om met technologie en advies de groei van de Nederlandse bedrijven te ondersteunen.

Het Helmondse bedrijf krijgt via de Zweedse partner toegang tot kapitaal om nieuwe overnames mee te helpen financieren.  De investeerder biedt volgens Rivez daarnaast strategische voordelen. Zo hebben de Zweden veel kennis van ict, een factor van toenemend belang in de verzekeringsbranche. Daarnaast kan het Helmondse bedrijf via zijn partner actief worden op de snelgroeiende markten van pensioencommunicatie en financiële planning. Zweden is ver gevorderd met een geïndividualiseerd pensioenstelsel, waarbij deelnemers hulp moet worden geboden bij het beleggen van pensioengelden.