Technische Universiteit Eindhoven
Volledig scherm
Technische Universiteit Eindhoven © Menno Boon

Het Hart is het Leven wint Slimmer Leven Challenge

EINDHOVEN - Team ‘Het Hart is Het Leven’ heeft dinsdagavond de Slimmer Leven Challenge 2017 gewonnen. Het gemengde team van TU/e-, Fontys- en Summa-studenten bedacht een virtual reality-ervaring die mensen meeneemt op reis door het lichaam.

Tijdens die reis kunnen ze ervaren hoe hart- en vaatziekten eruit zien en wat er gebeurt met je lichaam wanneer je bijvoorbeeld rookt of juist gezond eet. De bedoeling van het winnende team is om de ervaring aan te bieden tijdens lessen biologie in de hoop dat leerlingen daardoor bewuster gaan leven.

In totaal deden tweehonderd studenten mee aan de vierde editie van de Slimmer Leven Challenge. De opdracht was het bedenken van een zorginnovatie voor hartpatiënten.  De hoofdprijs van 3000 euro, die door wethouder Staf Depla, werd uitgereikt, wordt door het team ingezet voor de verdere ontwikkeling van het idee. 

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?