Volledig scherm
High Tech Campus Eindhoven. © Ronald Otter

High Tech Campus in Eindhoven haalt kapitaal op voor verdere uitbreiding

EINDHOVEN - De High Tech Campus wil in de komende zeven jaar de resterende 90.000 vierkante meter op het terrein volbouwen. Eigenaar Marcel Boekhoorn heeft met het oog op die expansie hernieuwde financiering aangetrokken.

De gebouwen op het huidige campusterrein van 350.000 vierkante meter zijn vrijwel volledig bezet. Uitbreiding wordt gezocht in renovatie van bestaande gebouwen en in nieuwbouw. 

De High Tech Campus wil vooral ruimte scheppen voor startende bedrijven, zegt directeur Jan-Willem Neggers. De drie huidige gebouwen specifiek bestemd voor starters zitten nagenoeg vol. 

Daarnaast spreekt Neggers over interesse van ‘wat grotere’ high tech-bedrijven, zowel van binnen als buiten de regio. ,,We richten ons op een mix van starters en grotere bedrijven met activiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de high tech. De grotere hebben budgetten voor onderzoek en ontwikkeling. Starters kunnen voor dynamiek in het gebied en voor snelle innovaties zorgen.”

Meest concreet in de uitbreidingsplannen is de renovatie van een 'groot bestaand gebouw’ dat voor dit jaar op de rol staat. Het tempo van nieuwbouw wordt bepaald door de voortgang van gesprekken met mogelijke gebruikers, stelt directeur Neggers.

Ondernemer Boekhoorn kocht de High Tech Campus in 2012 van Philips. Sindsdien is het aantal medewerkers op het terrein gegroeid van 7.000 naar zo'n 12.000. 

Voor de herfinanciering heeft Boekhoorn 500 miljoen euro opgehaald. Dat is 75 miljoen euro meer dan de vorige lening. ,,Dat gebruiken we voor de expansie", aldus Neggers. De nieuwe financiering is afgesloten bij ABN Amro en de Duitse banken Berlijn Hyp en Helaba.