Volledig scherm
Willem Endhoven van High Tech NL (l) schudt de hand van Barry Peet van BC Semi NL. © HTNL

High Tech NL in Eindhoven bundelt krachten met BC Semi NL

EINDHOVEN - High Tech NL in Eindhoven gaat zijn activiteiten integreren met BC Semi NL, dat in Nijmegen zijn hoofdkantoor heeft. De ledenvergaderingen van de twee platforms voor de technische industrie hebben hiertoe besloten.

Volgens Barry Peet en Willem Endhoven, directeuren van respectievelijk BC Semi NL en High Tech NL, is de krachtenbundeling een logische stap. “Zo vormen we één gezicht en één aanspreekpunt voor overheden, kennisinstellingen en bedrijven.” 

De drie stafleden van BC Semi NL en de acht van High Tech NL blijven werken vanuit hun kantoren in Nijmegen en op de High Tech Campus in Eindhoven. Na de integratie worden de 65 leden van BC Semi NL samengevoegd met de ruim 200 leden en partners van High Tech NL. Door overlap zijn er straks circa 230 leden. Activiteiten worden gezamenlijk georganiseerd. Partijen streven ernaar om de integratie per 1 januari 2020 te laten ingaan.

Maatschappelijke thema's

Volgens Endhoven zijn elektronica, chips en techniek essentieel om maatschappelijke thema’s als gezondheid, veiligheid en milieu verder vorm en inhoud te geven. “Als nieuwe organisatie zijn we beter in staat om te laten horen en zien wat Nederlandse bedrijven kunnen bijdragen.” High Tech NL heeft al een goede bekendheid met ‘Holland Robotics’. Door de krachtenbundeling met BC Semi NL wordt nu ook een halfgeleider-poot toegevoegd.

BC Semi NL kan volgens Peet meeliften op de bestaande activiteiten van High Tech NL. “Denk bijvoorbeeld aan het programma Human Capital, waarbij de juiste mensen worden gevonden en opgeleid voor specifieke functies.”

Een sterk signaal

Paul van Attekum en Charles Smit, bestuursvoorzitters van respectievelijk High Tech NL en BCSEMI NL, vinden de samenvoeging een sterk signaal. “De toekomst van de Nederlandse hightechindustrie vraagt om voortdurende innovatie en samenwerking tussen industrie en kennisinstellingen. We weten uit ervaring hoe lastig versnippering van organisaties kan zijn. Met deze stap geven wij samen het goede voorbeeld. Samen zorgen we voor meer slagvaardigheid, efficiëntie en een sterke branding van de Nederlandse technische industrie.”