Volledig scherm
De babydeken van Hugsy. © Hugsy

Hugsy uit Eindhoven haalt 2 ton op voor slimme babydeken

EINDHOVEN - Hugsy heeft 200.000 euro investeringskapitaal opgehaald om zijn slimme babydeken op de markt te kunnen brengen.

Hugsy is een inbakerdekentje voor couveusebaby's dat is ontwikkeld met de geur en hartslag van de moeder. Het dekentje kan als draagdoek dienen, zodat het buiten de couveuse tegen de moeder aan kan liggen. Doordat het dekentje in direct contact staat met de huid van de moeder neemt de Hugsy haar geur over. Bovendien heeft de Hugsy een sensor om de hartslag van moeder te meten en met een apparaatje in het dekentje kan de Hugsy die hartslag in de couveuse nabootsen. De baby zou daardoor beter slapen en minder huilen.

Test
De babydeken voor het ziekenhuis wordt na de zomer verder getest. De deken voor thuis, voor de eerste drie maanden na de geboorte, is vanaf oktober wereldwijd online te bestellen. 

Hugsy begon als een studentenproject aan de TU/e. Sinds maart 2017 is het als bedrijf actief. Hugsy haalde zijn investeringskapitaal binnen via het crowfundingplatform van Leapfunder.