Volledig scherm
Vestiging van OrangeNXT in gebouw Kennispoort in Eindhoven. © ICT Group

ICT Group groeit in Eindhoven weer uit jas

EINDHOVEN - ICT Group blijft stevig groeien, ook in Eindhoven. Uitbreiding van de huisvesting zal mogelijk begin volgend jaar weer nodig zijn, verwacht topman Jos Blejie.

ICT Group verhuisde vorig jaar met dochterbedrijf OrangeNXT naar gebouw Kennispoort op het TU/e-terrein, nadat de ruimte in het pand aan de Prof. Dorgelolaan overbezet dreigde te raken. ,,Het begint daar nu weer krap te worden", weet Blejie.

Het automatiseringsconcern met hoofdkantoor in Barendrecht heeft in Eindhoven inmiddels 280 medewerkers, op een totaal van 1412.  Met een toename van 35 mensen groeide het bedrijf in Eindhoven harder dan het gemiddelde van 10 procent voor de gehele groep.

ICT Group zag de omzet in het afgelopen halfjaar met 31 procent toenemen tot 79,8 miljoen euro. Dat was voor het grootste deel te danken aan overnames, maar met 9 procent was de groei op eigen kracht ook stevig te noemen. 

ICT had veel werk in de high tech en bovenal in de automotive industrie, sectoren die grotendeels vanuit de vestiging in Eindhoven worden bediend.  OrangeNXT,  dat digitale platformen ontwikkelt voor onder meer maaltijdbezorging, liet een 'sterke omzetgroei’ zien.

Voor de tweede helft van het jaar verwacht het concern de stijgende lijn te kunnen doortrekken. Omzet en bedrijfsresultaat zullen verder toenemen. Blejie verwacht dat de arbeidsmarkt krap zal blijven. ,,Dat zou een rem kunnen worden voor onze groei.” ICT Group heeft een groeistrategie geformuleerd. Voor 2022 wordt een omzetdoel van 200 tot 230 miljoen euro nagestreefd.