ING-topman Ralph Hamers vertrekt naar UBS
ING heeft het aankomende vertrek van topman Ralph Hamers bevestigd. Hij vertrekt op 30 juni bij de bank en gaat vanaf september aan de slag bij de Zwitserse bank UBS. Eerder woensdagavond bracht de Britse zakenkrant Financial Times het nieuws al naar buiten op basis van ingewijden.
Hamers heeft 29 jaar bij ING gewerkt. Sinds 2013 was hij topman bij de bank. ,,De afgelopen zes jaar heeft Hamers ING getransformeerd in een digitale bank", schrijft de bank in een toelichting.
,,Ik ben trots op wat ik heb bereikt in de afgelopen zes jaar", aldus Hamers in de verklaring. ,,We hebben de reorganisatie afgerond en hebben de Nederlandse overheid volledig afbetaald. Ons klantenbestand is met 20 procent gegroeid. Ik ben ervan overtuigd dat we de stappen hebben genomen om ING voor te bereiden op een digitale en mobiele toekomst.”
Hans Wijers, de voorzitter van de raad van commissarissen van ING, vindt het jammer dat Hamers weggaat. ,,We wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol. Zijn visie en klantgerichtheid zijn een inspiratie geweest tijdens zijn jaren als topman.”
Salarisverhoging
Er werd al langer gespeculeerd dat Hamers zijn tweede termijn als ceo niet zou uitdienen. Wat een rol zou spelen bij zijn eerdere vertrek, is de ophef over de plannen van de raad van commissarissen in 2018 om zijn loon te verhogen van 2 naar 3 miljoen euro.
Dat plan bracht zulke grote sociale onrust teweeg dat de bank het plan heel snel weer introk. Datzelfde jaar werd ING op de vingers getikt door het OM vanwege het onvoldoende controleren van klanten en betalingen op mogelijke witwaspraktijken. De zaak werd geschikt voor een recordbedrag van 775 miljoen euro.
De overstap naar het Zwitserse UBS levert Hamers een flinke loonsverhoging op. De UBS-topman Sergio Ermotti kreeg in 2018 ongeveer 13 miljoen euro uitbetaald, aldus persbureau Bloomberg.
ING heeft nog geen opvolger voor Hamers benoemd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Chaos op Schiphol: poging tot bestorming veiligheidscontrole
Boze reizigers hebben zondagavond op Schiphol geprobeerd de veiligheidscontrole te bestormen. Dat gebeurde nadat beveiligers een groot aantal wachtrijen afsloten omdat hun dienst er op zat, terwijl er nog lange wachtrijen stonden. Ook gisteren kampt de luchthaven nog met grote personeelstekorten bij de controles. -
Aantal passagiers luchthavens ver onder niveau van voor corona
De luchtvaart ondervond in het eerste kwartaal nog veel hinder van de coronapandemie. In totaal vlogen ruim 10 miljoen passagiers via de vijf grootste luchthavens van Nederland, waarvan Schiphol met afstand de belangrijkste is. Dat is bijna 60 procent van het aantal passagiers in dezelfde periode in 2019, het laatste jaar voordat het coronavirus zich wereldwijd verspreidde. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn. -
PREMIUMmet video
Dit is de nieuwe hoofdredacteur van het ED: Joris Roes was als schelm al verzot op nieuws en wordt nu de baas
Wie is de nieuwe hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad en waarom is Joris Roes (50) zo trots om de krant en site te mogen leiden? ,,Of verhalen ertoe doen, dat bepaalt de lezer zelf steeds meer.” -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes?
-
PREMIUM
Zonder Rijk Blok (1959-2022) geen draaiend huis in Tilburg of Happy Street in China: ‘Hij was de beste’
EINDHOVEN - Zonder Rijk Blok geen draaiend huis in Tilburg, geen Happy Street in Shanghai, geen vlasbrug op de Floriade. En nog veel meer niet. De constructeur en TU/e-docent droeg bij aan allerlei markante bouwwerken. Hij overleed zaterdag plots. -
met video
Opnieuw honderden Nederlandse miljoenen naar luchtvaartconcern Air France-KLM
Nederland steekt opnieuw geld in luchtvaartgroep Air France-KLM. De staat wil zo zijn belang van 9,3 procent in de groep op peil houden. De staat betaalt 220 miljoen euro mee aan een kapitaalinjectie van in totaal 2,2 miljard euro. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s.