3D-filmstudio in de Effenaar in Eindhoven.
Volledig scherm
3D-filmstudio in de Effenaar in Eindhoven. © CAG Ventures

Investeerders voor 3D-filmstudio in Eindhovense Effenaar

EINDHOVEN - Het bedrijf achter de nieuwe 3D-filmstudio in de Effenaar in Eindhoven heeft twee investeerders aangetrokken. Ingenieursbureau Antea Group en IT-dienstverlener Centric nemen een minderheidsbelang in 4DR Studios, dat is gestart door Dutch Rose Media.

De speciale 360 graden-filmstudio is deze week geopend. Het is de eerste studio in zijn soort in Nederland. 

Antea Group en Centric hebben een gezamenlijk investeringsfonds CAG Ventures dat zich richt op jonge ondernemingen op het vlak van  IT en/of engineering. Antea Group geeft aan dat augmented en virtual reality steeds vaker worden toegepast, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van kunstwerken zoals tunnels en bruggen en bij inspectie van gebouwen en installaties. ,,Met de investering in 4DR Studios willen we deze ontwikkeling versnellen en nieuwe toepassingen creëren", stelt Antea Group.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.