Volledig scherm
© ANP

JD Sports neemt Perry Sport en Aktiesport over

Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion is de nieuwe eigenaar van Perry Sport en Aktiesport. Dat maakten de curatoren van het failliete moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) woensdag bekend. 

Curator Toni van Hees laat weten dat het Britse beursgenoteerde bedrijf 26,5 miljoen euro betaalt. Daarbovenop komen nog wel wat extra kosten, in verband met de doorstart. JD Sports Fashion gaf eerder al aan het merendeel van vestigingen van Perry Sport en Aktiesport te willen overnemen. Daarnaast wil het de twee webwinkels voortzetten.  

Het is nog niet bekend hoeveel winkels JD Sports exact overneemt. Het zal op termijn een aantal winkels overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en de onderhandelingen met verhuurders. Het was al bekend dat enkele tientallen filialen van de in totaal 189 Perry's en Aktiesports uiteindelijk gesloten worden. Een deel daarvan is reeds dicht omdat het de zogeheten shop-in-shops betreft.

Het grootste gedeelte van de opbrengst van de verkoop gaat vermoedelijk naar de banken.

Werknemers
Werknemers van Perry Sport en Aktiesport zijn nu nog in dienst van de failliete vennootschappen. Aan hen is op 1 maart door de curatoren ontslag aangezegd. Een groot deel van hen kan echter aan het werk blijven in de overgenomen winkels. Ook op het hoofdkantoor in Amsterdam blijft een groot deel van de banen behouden. De twee winkelketens tellen in totaal zo'n 2500 werknemers.

De curatoren zijn blij dat het gelukt is om op korte termijn een goede koper voor de winkels te vinden. ,,JD Sports is een financieel sterk bedrijf met een goede reputatie in de markt. Daarmee zijn veel belangen gediend, waaronder die van werkgelegenheid'', aldus een van de curatoren. De overname is nog wel afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouder ACM. Een beslissing daarover wordt deze week nog verwacht.

Grote Britse keten
Aktiesport telde ruim 180 winkels in Nederland, Perry Sport meer dan zeventig. Het beursgenoteerde JD Sports is eigenaar van een grote keten van sportwinkels in het Verenigd Koninkrijk. Ook heeft het bedrijf 25 winkels in Ierland. 

Perry Sport, Aktiesport en het moederbedrijf Unlimited Sports Group werden onlangs failliet verklaard.

Volledig scherm
© ANP
  1. Hoe werkt het?

    Makkelijkste manier: zoek via internet. Je kunt zelf verzekeraars en verzekeringen vergelijken, je kunt ook terecht bij sites die het zoeken en vergelijken al voor jou hebben gedaan. Dat scheelt veel tijd. Bovendien hebben zij vaak een manier van vragen die je snel langs alle klippen loodst. Weten of een polis het ziekenhuis van jouw voorkeur vergoedt? Dat vind je op een goede vergelijkingssite makkelijk terug. Vergelijkingssites maken kosten voor het verzamelen en aankopen van data, ze verdienen die terug door het aanbrengen van nieuwe klanten bij verzekeraars.