Volledig scherm
© AP

Kans op overname NXP kleiner na hoger bod Broadcom op Qualcomm

EINDHOVEN - In de biedingenstrijd tussen Broadcom en Qualcomm lijkt de kans op een overname van NXP in Eindhoven verder te slinken. 

Broadcom heeft zijn bod van 70 dollar per aandeel op Qualcomm maandag verhoogd naar 82 dollar en dat maakt de kans op een fusie tussen de twee Amerikaanse chipgiganten groter. Daarbij heeft Broadcom opnieuw medegedeeld dat de overname van NXP moet worden beëindigd als de aandeelhouders van NXP niet akkoord gaan met het eerder door Qualcomm uitgebrachte bod van 110 dollar per aandeel NXP. Zoals bekend eisen actieve aandeelhouders van NXP een forse verhoging van dit bod, voordat ze ermee akkoord gaan.

Uiterlijk tijdens een aandeelhoudersvergadering van Qualcomm op 6 maart wordt duidelijk wat de uitkomst is van deze kwestie. Op die dag komt een motie van Broadcom in stemming om het hele bestuur te dwingen op te stappen en te vervangen door mensen die door Broadcom zijn aangewezen. In het nieuwe bod heeft Broadcom opgenomen dat bestuurder Paul Jacobs en een tweede bestuurder als medebestuurder aan mogen blijven. 

Het nieuwe bod van 82 dollar behelst een premie van meer dan 50 procent op de laatste beurskoers van Qualcomm, voordat het eerste bod werd uitgebracht. Dat eerste bod wees het bestaande bestuur van het bedrijf met kracht af. Op het nieuwe bod heeft Qualcomm in eerste instantie aangegeven te willen bestuderen of dit wel of niet in het belang wordt geacht van de aandeelhouders. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement