Volledig scherm

Kerstactie: ASML en Dela zamelen samen 800 cadeaus voor kinderen in

EINDHOVEN/VELDHOVEN - Kinderen van ouders die klant zijn bij de Voedselbank kunnen met de komende kerst wel eens aardig verrast worden. Werknemers en klanten van chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven en uitvaartorganisatie Dela in Eindhoven houden voor hen een inzameling van cadeaus die onder de kerstboom gelegd kunnen worden. 

Zij worden uitgenodigd om vóór 16 december 14 uur een cadeau voor een jongen of een meisje van 0 tot en met 13 jaar ter waarde van 15 euro in te leveren bij ASML of Dela. Bij de laatste organisatie aan de Oude Stadsgracht in het centrum van Eindhoven kan ook het publiek dat zich daartoe geroepen voelt dergelijke cadeaus kwijt. Het doel is op die manier in totaal 800 cadeaus in te zamelen, die via de voedselbanken in de hele regio, die volgens de organisatie uitstrekt van Bergeijk tot Deurne, bij de doelgroep terecht moeten komen.

Feestelijk inpakken

Het Dela Fonds en de ASML Foundation werken voor deze kerstactie samen met de organisatie Zonnebloem Actief. Via die laatste organisatie worden mensen met een beperking uitgenodigd om samen met vrijwilligers van Dela de cadeaus feestelijk in te pakken. 

Deze kerstactie wordt voor de zesde keer gehouden, maar het is voor het eerst dat ASML en Dela hierin samenwerken.