Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdkantoor van NXP. © NXP

Klok tikt alleen woensdag door voor overname van NXP in Eindhoven

EINDHOVEN - In theorie kan China vandaag nog toestemming geven voor de overname van NXP door Qualcomm. Waarschijnlijker is dat het proces van de overname, dat op 27 oktober 2016 startte, vanavond als een nachtkaars uitwaait.

Op het hoofdkantoor van NXP Semiconductors in Eindhoven wordt vandaag met spanning afgewacht. Morgenvroeg om 6.00 uur eindigt de overeenkomst met Qualcomm over de overname van de Eindhovense chipfabrikant. Als China vandaag niet alsnog over de brug komt met de vereiste toestemming voor de overname, is het definitief einde verhaal. Qualcomm maakt dan morgenvroeg 2 miljard dollar ‘motivatieboete’ over en beide bedrijven gaan weer hun eigen weg.

  1. 26 Miljardairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbevolking

    26 Miljar­dairs bezitten evenveel als de armste helft van de wereldbe­vol­king

    Oxfam Novib waarschuwt voor de groeiende kloof tussen arm en rijk en de kwalijke gevolgen van de economische ongelijkheid voor de armen. De hulporganisatie gebruikt daarbij de jongste cijfers over rijkdom en armoede, verzameld op basis van bevindingen van Credit Suisse en Forbes. De bevindingen moeten de deelnemers aan het World Economic Forum in Davos overtuigen van de noodzaak het ernstige probleem aan te pakken. De jaarlijkse top van politici, wereldleiders en zakelijke elite komt vandaag bijeen.