Volledig scherm
PREMIUM
Edward Voncken in het atrium van de nieuwe BIC in aanbouw, waar publiek straks door grote ruiten het bedrijf in werking kan zien. © hv

KMWE wil in Brainport Industries Campus Eindhoven blijven groeien

EINDHOVEN - In de immense hallen van de Brainport Industries Campus (BIC) in wording ziet topman Edward Voncken van KMWE zijn bedrijf al helemaal voor zich. „Hier komt de grote cleanroom en daar twee kleinere. En in deze 13 meter hoge hal komt ons machinepark te staan uit al onze vestigingen in de stad. Maar dan zijn we minimaal een jaar verhuizen verder.”

Voncken bespreekt  de resultaten over 2017 in het nieuwe gebouwencomplex, waar de toeleverancier het eerste productiebedrijf wordt op 30.000 vierkante meter bedrijfsruimte. Voncken meldt goede resultaten: de omzet steeg vorig jaar met 30 procent naar ruim 113 miljoen euro. „We zaten eerdere jaren op 15 procent groei en als ik het lopende jaar bekijk komen we dit jaar op minimaal 10 procent. Die groei wordt begrensd omdat onze leveranciers niet altijd onderdelen direct kunnen leveren. Ook is personeelskrapte een probleem, hoewel we vorig jaar zeventig mensen aannamen en nu op 600 voltijdsbanen zitten. Onze verhuizing naar de BIC is bij het werven van personeel een voordeel, mensen willen graag hier werken.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement