Volledig scherm
© ANP XTRA

Kwart ouderen heeft nu al moeite eindjes aan elkaar te knopen

Ouderen zetten zich schrap voor wat 2021 voor hen in petto heeft. Zeven van de tien houdt rekening met stijgende uitgaven door hogere zorguitgaven en duurdere boodschappen. 26 procent zegt dat financieel niet te trekken. 

 1. Signify ziet verkopen dalen maar Eindhovens lichtbedrijf kan vraag naar 'coronakiller’ niet aan
  PREMIUM
  UPDATE

  Signify ziet verkopen dalen maar Eindhovens lichtbe­drijf kan vraag naar 'coronakil­ler’ niet aan

  EINDHOVEN - De verkopen bij het Eindhovense lichtbedrijf hebben de afgelopen drie maanden een forse dreun opgelopen. Er werd minder verkocht aan consumenten en bedrijven. De voormalige lichttak van Philips noteert toch een stijgende omzet en winst dankzij een overname vlak voordat de coronapandemie losbarstte. Het bedrijf kan ondertussen de vraag naar ‘anti-corona-lampen’ niet aan.
 2. ‘Hercules-oldtimers’ op Vliegbasis Eindhoven versneld vervangen
  PREMIUM

  ‘Hercules-oldtimers’ op Vliegbasis Eindhoven versneld vervangen

  EINDHOVEN - Ze zouden nog zo'n dertien jaar blijven vliegen, maar de Hercules transportvliegtuigen op Vliegbasis Eindhoven worden nu toch sneller vervangen. Eerder was het ministerie nog van plan de toestellen te moderniseren. Maar het voor een paar jaar oplappen van de oude kisten zou te duur zijn en de C-130's bovendien te lang aan de grond houden, concludeert staatssecretaris Visser. De kosten voor nieuwe vliegtuigen kunnen oplopen tot 1 miljard euro.