Volledig scherm
Jan Timmers (links) en Ron Stevens. © Libra ICT

Libra ICT neemt Bladelse collega Imagine ICT over

BLADEL - Libra ICT neemt zijn Bladelse branchegenoot Imagine ICT over. Door de overname ontstaat een bedrijf met 30 ict-specialisten.

Als eerste stap zullen de 8 medewerkers van Imagine  verhuizen naar het pand van  het 22 medewerkers tellende Libra aan de Postelweg in Bladel.  Directeur Jan Timmers zegt te verwachten dat Libra de naam wordt van de nieuwe organisatie. Hij neemt van Ron Stevens de aandelen over van Imagine. 

De bundeling van de twee bedrijven wordt aangegrepen om de focus geheel te verleggen naar de zakelijke markt, zegt Timmers. Libra haalde een klein deel van de omzet nog uit de particuliere markt. ,,Bestaande klanten kunnen nog bij ons terecht, maar we gaan geen nieuwe particuliere klanten meer aannemen", aldus Timmers. De showroom van het bedrijf wordt omgebouwd tot Libra ICT Business Center om zakelijke oplossingen beter te kunnen presenteren.

Libra voegt door de overname klanten van Imagine toe aan de portefeuille. Klanten bevinden zich voor een belangrijk deel in de Kempen, waar Imagine in Bergeijk van oudsher een sterke positie heeft. In Eindhoven en daarbuiten is Libra op kleinere schaal actief.

Het nieuwe bedrijf heeft een bredere basis met meer technisch specialisten, zegt Timmers. De overname zorgt ook voor kostenbesparingen.

Alle 30 medewerkers blijven in dienst van de nieuwe organisatie. Ron Stevens neemt afscheid. Hij gaat zich wijden aan het bedrijf Moviparts in Valkenswaard, een groothandel voor smartphone-onderdelen voor de Spaans- en Franstalige markt.

Libra is in het overnameproces bijgestaan door HKB in Veldhoven. Imagine is begeleid door ScaleUp Capital in Eindhoven.