Volledig scherm
Lieselotte Kruf. © AB InBev

Lieselotte Kruf (33) nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij

VALKENSWAARD  - Lieselotte Kruf (33) is per 1 september aangesteld als directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Ze volgt Olivier Declercq op, die start als Europees directeur Logistieke Support bij AB InBev in Leuven. 

Lieselotte Kruf werkt 9 jaar bij AB InBev en vervulde diverse brouwerij- en financiële managementfuncties in Leuven en West-Europa. Tot 1 september werkt ze als verpakkingsmanager in de Stella Artois Brouwerij. Ze wordt volgens AB InBev één van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland. 

In de Dommelsche Bierbrouwerij, waar 190 mensen werken, worden naast Dommelsch ook Hertog Jan Pilsener en soms andere bieren van AB InBev gebrouwen en afgevuld. Het is de enige plek ter wereld waar Perfect Draft biervaatjes worden afgevuld, die vervolgens wereldwijd worden geëxporteerd.

Kruf zegt dat de Dommelsche Bierbrouwerij een duurzame koploper is met zijn water- en energiegebruik, recyclingpercentages en gebruik van biogas dat wordt opgewekt uit afvalwater. ,, Mijn ambitie is de koploperspositie van de Dommelsche Bierbrouwerij verder uit te bouwen."