Foto ter illustratie. Boeren krijgen ongeveer tachtig cent voor tien middelgrote eieren, terwijl de consument in de supermarkt voor hetzelfde aantal eieren 2,24 euro afrekent.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Boeren krijgen ongeveer tachtig cent voor tien middelgrote eieren, terwijl de consument in de supermarkt voor hetzelfde aantal eieren 2,24 euro afrekent. © COR DE KOCK

LTO: boer krijgt te weinig voor zijn product

Boeren en tuinders krijgen te weinig geld voor wat ze produceren. Hun inkomen staat onder druk, terwijl de kostprijs door investeringen in duurzame maatregelen oploopt. Dat vindt LTO Nederland. De land- en tuinbouworganisatie is de campagne #watkrijgtdeboer begonnen om consumenten te laten zien hoe scheef de prijsverhoudingen zijn. 

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.