Vliegtuigen van Transavia zijn bij de motoren, landingsgestel en snelheidsmeters ingepakt met plastic om ongedierte buiten te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vliegtuigen van Transavia zijn bij de motoren, landingsgestel en snelheidsmeters ingepakt met plastic om ongedierte buiten te houden. © Transavia

Luchtvaart staat te trappelen: zo worden de vliegtuigen vliegklaar gemaakt

Luchtvaartmaatschappijen staan in de startblokken om de aan de grond gekluisterde vliegtuigen weer veilig de lucht in te krijgen. Want áls er weer volop kan worden gevlogen, telt iedere euro omzet om weer uit de schulden te komen.

  1. Schatrijke ex-vrouw Amazon-baas geeft 2 miljard euro weg: ‘Voor degenen die over het hoofd worden gezien’
    MacKenzie Scott

    Schatrijke ex-vrouw Ama­zon-baas geeft 2 miljard euro weg: ‘Voor degenen die over het hoofd worden gezien’

    Filantroop MacKenzie Scott, de ex van Amazon-baas en rijkste man ter wereld Jeff Bezos, heeft naar eigen zeggen 2,7 miljard dollar (omgerekend zo’n 2,2 miljard euro) gedoneerd aan een reeks goede doelen. Dat maakt de miljardair vanavond bekend in een verklaring. Het geld ging de afgelopen maanden naar 286 goede doelen, die volgens Scott behoren tot ‘categorieën en gemeenschappen die historisch gezien ondergefinancierd en over het hoofd gezien zijn’. Het gaat om de derde grote donatie die de miljardair heeft aangekondigd.